10/9(日) 南昌小戲院

**(2017/9/9更新)**

見天氣不穩定,
如明天(9月10日),下午6:30,深水埗落大雨的話,這月的社區放映將會改期。
敬請留意。

有任何疑問,都可以打66540537 / 94306771,聯絡我們~
 
****

深水埗社區放映又嚟啦!!
影行者的深水埗社區放映,一向嘗試打開公共空間,邀請社區內外的朋友共影共樂,最近我地試緊個新的公共空間,就在南昌街那條長長的馬路中央公園處,放映兩齣與基層、社區、藝術有關的影片,誠邀大家,齊來睇片、傾偈、享用社區公共空間!

日期: 10/9/2017  時間:19:30
地點: 南昌街公園吉地 (南昌街/基隆街交界)

兩齣短片簡介 (兩齣影片創作人將出席影後討論)

<翻土。景深>
(共同創作: JOHNNY+維怡)
一個俾細路叫「撩鼻屎大王」既後生仔話想關心社區喎,到底街坊睬唔睬佢呢?如果你係街坊,你又會唔會睬佢呢?

<瑪蓮萊的凝視>
(導演: 馬智恆)
老細話保安員唔可以淨係報告日日無事,要搵嘢嚟寫,證明自己有做嘢--如果你係嗰個保安員,你會搵乜鬼交貨?天氣報告?冷氣機滴水?金庸小說情節?

歡迎大家買定飯盒齊齊食啊!

screening.jpg(網上版)

ssp sept screening2017_chinese.JPG ssp sept screening20170001
(街坊版)

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: